Τρεχουσες ειδησεις Covid-19 | Aegean Medical Doctors Thessaloniki | Halkidiki
Aegean Medical

COVID-19 τεστ Θεσσαλονίκη. Ιατρικό εξειδικευμένο δίκτυο το οποίο, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, εκτελεί μοριακές δοκιμές covid-19. Οι καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Προσφέροντας ιατρική υποστήριξη 24/7 για να ζήσετε διακοπές χωρίς προβλήματα

Δίκτυο Aegean Medical
THESSALONIKI
+ 30 698 517 9999

KASTORIA
+ 30 698 517 9999

STAVROS
+ 30 698 517 9999

ASPROVALTA
+ 30 698 517 9999

VRASNA
+ 30 698 517 9999

HANIOTI
+ 30 698 517 9999

POLYCHRONO
+ 30 698 517 9999

PEFKOCHORI
+ 30 698 517 9999

N. MARMARAS
+ 30 698 517 9999

NIKITI
+ 30 698 517 9999

SARTI
+ 30 698 517 9999

AIDIPSOS
+ 30 698 517 9999

PEFKI
+ 30 698 517 9999

Follow Us On Instagram

Δευτέρα-Σάββατο | Υποστήριξη 7-21:30h, Κυριακή 8-14h

7-21:30h - Τηλεφωνική εξυπηρέτηση

+30 698 517 9999  +30 2310 224 224

info@aegeanmedical.gr

Γραφεία σε όλη την Ελλάδα

Τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα

Ακολουθήστε μας

Book A Visit

Τρεχουσες ειδησεις Covid-19

Aegean Medical Service
Aegean Medical Service Ταξιδιωτικες οδηγιες Covid 19

Ελλαδα

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, είτε με απευθείας πτήση από το εξωτερικό είτε με πτήση ανταπόκρισης στην Ελλάδα με τελικό προορισμό πάλι εντός Ελλάδας:

 • υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει το Passenger Locator Form (PLF) μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα της πτήσης αναχώρησής τους.
 • υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ COVID-19 RT-PCR για τον  το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Μόνο οι επιβάτες που φέρουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος σε μοριακό τεστ COVID-19 RT-PCR θα επιτρέπεται από τις Αρχές να εισέλθουν στη χώρα. Τα πιστοποιητικά πρέπει να είναι μεταφρασμένα στα Αγγλικά και να φέρουν το όνομα και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του επιβάτη. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά έως 10 ετών και οι transit επιβάτες (που έρχονται από εξωτερικό και συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω Ελλάδας σε άλλη χώρα του εξωτερικού).
 • υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους για 7 ημέρες κατά την άφιξη στον τόπο κατοικίας τους, εκτός εάν η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι συντομότερη και συνεπώς ο περιορισμός ισχύει για εκείνη την περίοδο.
 • Ειδικά οι επιβάτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό rapid test COVID-19 και πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους για 7 ημέρες από την άφιξη στον τόπο κατοικίας τους, εκτός εάν η διαμονή τους στην Ελλάδα είναι συντομότερη και συνεπώς ο περιορισμός ισχύει για εκείνη την περίοδο διαμονής. Επιπλέον, απαιτείται νέο μοριακό τεστ COVID-19 RT-PCR στο τέλος της καραντίνας των 7 ημερών προκειμένου να αρθεί ο περιορισμός της καραντίνας.
 • Επιπλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ που φθάνουν στην Ελλάδα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας, εάν κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις εξής οδηγίες:

  • Αποδεκτή γλώσσα: Αγγλικά
  • Να έχει εκδοθεί από Δημόσια Αρχή
  • Να περιλαμβάνει το πλήρες όνομα του επιβάτη
  • Να αναφέρει τον τύπο του εμβολίου
  • Να περιλαμβάνει τον αριθμό δόσεων και τις ημερομηνίες εμβολιασμού.

Αιγυπτος

COVID-19 μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με το διάταγμα του πρωθυπουργού, οι επιβάτες που φέρνουν αρνητικό τεστ Covid-19 PCR σε έντυπη μορφή μεταφρασμένο σε αγγλικά ή αραβικά επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αίγυπτο, και αυτό ισχύει για όλους τους επιβάτες.

Το αποτέλεσμα του τεστ Covid PCR πρέπει να δημοσιευτεί τις τελευταίες 72 ώρες πριν φύγει από τη χώρα.

Εξαιρέσεις είναι ταξιδιώτες από Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ρώμη, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Καναδάς, Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη που χρειάζονται δοκιμή τις τελευταίες 96 ώρες πριν από την αναχώρηση λόγω της μεγάλης διάρκειας Το ταξίδι. Εξαιρέσεις είναι επιβάτες επιβίβασης και επιβάτες κάτω των 6 ετών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τον παραπάνω επιβάτη, υπάρχει περίπτωση επιβολής προστίμου. Επίσης, εάν ο επιβάτης φύγει και επιστρέψει στη χώρα εντός 72 ωρών (ή 96), θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ίδιο τεστ δεν είναι έγκυρο. Εάν πάει έξω από τα σύνορα της Αιγύπτου για να επιστρέψει, θα πρέπει να περάσει ένα νέο αρνητικό τεστ PCR.

Αλβανια

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα

Η είσοδος στην Αλβανία επιτρέπεται σε όλους τους επιβάτες σύμφωνα με τις γενικές απαιτήσεις εισόδου για την Αλβανία (περιορισμοί διαβατηρίων και VISA).

 

COVID-19 μέτρα

Κατά την άφιξη, θα γίνεται θερμομέτρηση στους επιβάτες.

Αυστρια

COVID-19 μέτρα

Οι επιβάτες που φτάνουν από την Αυστραλία, την Ισλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σιγκαπούρη και το Βατικανό, οι οποίοι έχουν πάει μόνο σε αυτές τις χώρες ή την Αυστρία τις τελευταίες 10 ημέρες, μπορούν να εισέλθουν στην Αυστρία χωρίς απομόνωση ή να θποβληθουν σε PCR τεστ Covid-19.

Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που φθάνουν από τον χώρο Σένγκεν ή από τις προαναφερθείσες χώρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αυστρία.

Άλλοι ταξιδιώτες, όπως ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, πρέπει να κάνουν μια αρνητική μοριακή δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες ή μια δοκιμή ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες πριν από την άφιξη ή να κάνουν μια δοκιμή εντός 24 ωρών από την άφιξη και να ξεκινήσουν 10- καθημερινή καραντίνα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δοκιμής. Η καραντίνα μπορεί να τερματιστεί εάν διεξαχθεί μοριακή δοκιμή ή δοκιμή ανίχνευσης αντιγόνου για SARS-CoV-2 όχι νωρίτερα από 5 ημέρες μετά την είσοδο και εάν το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι αρνητικό. Τα παιδιά ηλικίας έως 10 ετών εξαιρούνται από οποιαδήποτε υποχρέωση μοριακού ελέγχου ή δοκιμής αντιγόνου.

Οι επιβάτες που πρέπει να ξεκινήσουν την καραντίνα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη διαθεσιμότητα κατάλληλου καταλύματος κατά την άφιξη και με δικά τους έξοδα.

Βελγιο

COVID-19 μέτρα

 

Υποχρέωση για τεστ

Από τις 13 Φεβρουαρίου: Όλοι οι επιβάτες ηλικίας έξι (6) που δεν κατοικούν στο Βέλγιο πρέπει να έχουν αρνητική PCR τεστ COVID-19, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση.

Ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής πρέπει να είναι διαθέσιμο ή να εκτυπώνεται ή σε ηλεκτρονική μορφή, στα ολλανδικά, γαλλικά, γερμανικά ή αγγλικά και πρέπει να περιέχει την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Εάν δεν υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν επιτρέπεται η επιβίβαση.

 

Εξαιρέσεις από την απαίτηση τεστ COVID-19 PCR:

Τα άτομα που δεν ταξιδεύουν αεροπορικώς στο Βέλγιο και έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό για 48 ώρες κατ ‘ανώτατο όριο ή θα μείνουν στο Βέλγιο για 48 ώρες κατ’ ανώτατο όριο, δεν χρειάζεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής.
Οι επιβάτες που διασχίζουν μόνο αεροπορικώς και εισέρχονται μόνο στη ζώνη διέλευσης δεν χρειάζεται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής. Πρέπει να έχουν επιβεβαιωμένο εισιτήριο για την επόμενη πτήση.

Πριν ταξιδέψουν, οι επιβάτες πρέπει να συμπληρώσουν το PLF, να κάνουν PCR τεστ Covid-19 και να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τη φόρμα “Oath Statement”.

Βορεια Μακεδονια

Δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω COVID-19 μέχρι νεoτέρας.

Βουλγαρια

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι επιβάτες που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα γίνονται δεκτοί στη Βουλγαρία με την παρουσίαση αρνητικού αποτελέσματος PCR τεστ που πραγματοποιήθηκε έως 72 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα. Το πιστοποιητικό αποτελέσματος του PCR τεστ θα πρέπει να αναφέρει το όνομα, τη διεύθυνση (στα λατινικά), τα στοιχεία επικοινωνίας του επιβάτη και την ώρα πραγματοποίησης του τεστ.

Βούλγαροι πολίτες και πολίτες που κατέχουν Βουλγαρική άδεια μόνιμης ή μακροχρόνιας διαμονής και τα μέλη της οικογένειάς τους, τα οποία δεν φέρουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR τεστ COVID-19, υποχρεούνται να τεθούν σε καραντίνα για περίοδο 10 ημερών.

Εξαιρέσεις: Πληρώματα, επιβάτες (transit) που διέρχονται από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Γαλλια

COVID-19 μέτρα


Από τις 24 Ιανουαρίου 2021, όλοι οι επιβάτες άνω των 11 ετών που φθάνουν στη Γαλλία πρέπει να περάσουν αρνητικό PCR τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών από την επιβίβαση. Το αποτέλεσμα της δοκιμής πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Γαλλικά, διαφορετικά δεν επιτρέπεται στον επιβάτη να επιβιβαστεί στην πτήση.

Τύποι τεστ που γίνονται δεκτοί:

 • RT-PCR
 • PCR
 • qRT-PCR
 • qPCR
 • RT-LAMP
 • LAMP
 • Detection de l’ARN RNA

Τύποι τεστ που ΔΕΝ γίνονται δεκτοί:

 • Rapid τεστ ανίχνευσης αντιγόνων
 • Rapid serological τεστ
 • Serological τεστ
 • Serology
 • Antibody detection
 • Antibody και IgG / IgM

Μπορεί να ζητηθεί από έναν επιβάτη με συμπτώματα COVID-19 να μπει σε καραντίνα.

Ανάλογα με τη χώρα προορισμού του επιβάτη υπάρχει η περίπτωση να προταθεί να μπει σε εθελοντική καραντίνα.

Γερμανια

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι επιβάτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από τη ζώνη κινδύνου ή εκείνοι που βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου τις τελευταίες 10 ημέρες πριν από την είσοδο πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ COVID-19 (PCR ή Rapid) εντός 48 ωρών πριν από την είσοδο στη Γερμανία ή εντός του. αποτέλεσμα στην υγειονομική αρχή 48 ώρες μετά την είσοδο στη Γερμανία και κατόπιν αιτήματος.

Το αποτέλεσμα της δοκιμής μπορεί να είναι σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στα Γερμανικά, Αγγλικά ή Γαλλικά. Το αποτέλεσμα της δοκιμής πρέπει να διατηρείται για τουλάχιστον 10 (δέκα) ημέρες μετά τη λήψη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εξέτασης, υπάρχει υποχρέωση καραντίνας σύμφωνα με τους κανονισμούς της αντίστοιχης ομοσπονδιακής πολιτείας της Γερμανίας.

Γεωργια

COVID-19 μέτρα 


Κανόνες εισόδου για τους εμβολιασμένους επιβάτες για COVID-19

Οι πολίτες όλων των χωρών που ταξιδεύουν αεροπορικώς από οποιαδήποτε χώρα μπορούν να εισέλθουν στη Γεωργία εάν παρουσιάσουν το έγγραφο που επιβεβαιώνει και τις δύο δόσεις οποιουδήποτε εμβολιασμού COVID-19 στα συνοριακά σημεία ελέγχου της Γεωργίας.

Κανόνες εισόδου για μη εμβολιασμένους επισκέπτες για COVID-19

Γεωργιανοί υπήκοοι:

 • Γεωργιανοί υπήκοοι που παρουσιάζουν το αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν εισέλθουν στη χώρα, θα υποβληθούν είτε σε αυτο-απομόνωση 8 ημερών είτε σε προαιρετική εξέταση PCR με δικά τους έξοδα την 3η ημέρα της παραμονής τους στη Γεωργία.
 • Εάν ο Γεωργιανός υπήκοος δεν καταθέσει το έγγραφο που επιβεβαιώνει την εξέταση PCR, θα τεθεί σε απομόνωση για 8 ημέρες
 • Όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας τις τελευταίες 14 ημέρες θα τοποθετηθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 12 ημέρες.

Δανια

Η είσοδος στη Δανία μέχρι νεοτέρας επιτρέπεται σε όσους βρίσκονται στην λίστα των επιτρεπόμενων χωρών.

Όσοι άλλοι επιβάτες επιθυμούν να εισέλθουν στη Δανία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να τους απορριφθεί η είσοδος στη χώρα στα σύνορα της Δανίας, εκτός και εάν έχουν έναν αξιόλογο σκοπό να εισέλθουν στη Δανία.

 

COVID-19 μέτρα


Σημαντική ενημέρωση: Από την Κυριακή, 7/02/2021, υπάρχει νέο μέτρο για υποχρεωτικό τεστ κατά την άφιξη στη Δανία.

Οι αρχές της Δανίας έχουν πλέον εισαγάγει μέτρο για υποχρεωτικό τεστ COVID-19 και καραντίνα διάρκειας 10 ημερών μετά την είσοδο στη Δανία. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει να εγγραφούν για να κάνουν τεστ ανίχνευσης αντιγόνων για COVID-19 κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Αυτό το μέτρο είναι συμπληρωματικό στους ήδη ισχύοντες περιορισμούς εισόδου.

Το τεστ ανίχνευσης αντιγόνων για COVID-19  είναι δωρεάν για τους επιβάτες που φθάνουν ενώ το αποτέλεσμα θα είναι διαθέσιμο μέσα σε 15 λεπτά.

Ελβετια

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι επιβάτες, άνω των 12 ετών, που φτάνουν αεροπορικώς στην Ελβετία, πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ Covid-19 για Sars-CoV-2. Το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να έχει εκδοθεί τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης και να είναι στα Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Εκτός από την υποχρέωση για τεστ PCR, όλοι οι επιβάτες που φτάνουν από μια χώρα υψηλού κινδύνου* πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Η καραντίνα μπορεί να σταματήσει αν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ (rapid τεστ ανίχνευσης αντιγόνων ή PCR) την 7η ημέρα.

Οι επιβάτες transit που έχουν περάσει λιγότερο από 24 ώρες σε μια χώρα ή περιοχή με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης εξαιρούνται από την υποχρέωση για τεστ PCR και την υποχρέωση για καραντίνα.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από την υποχρέωση για τεστ και δεν χρειάζονται απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος.

Οι Ελβετοί πολίτες ή οι επιβάτες με μόνιμη κατοικία στην Ελβετία και ΜΟΝΟ εάν φτάνουν από μια χώρα με περιορισμένες ή καθόλου εγκαταστάσεις για τη διενέργεια τεστ, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα «Self-declaration No way of being tested». Κατά την άφιξη πρέπει αμέσως και με δικά τους έξοδα να υποβληθούν σε μοριακό ή rapid τεστ ανίχνευσης για Sars-CoV-2. Οι επιβάτες που φτάνουν από την Ελλάδα δεν μπορούν να συμπληρώσουν αυτή τη φόρμα.

Οι επιβάτες που δεν μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν από την ώρα της αναχώρησης, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ελβετικές αρχές και να παρουσιάσουν γραπτή έγκριση για το λόγο της εξαίρεσης.

Ηνωμενο Βασιλειο

COVID-19 μέτρα

Η λίστα ταξιδιωτικών διαδρόμων της βρετανικής κυβέρνησης (travel corridor list) αναστέλλεται.

Υποχρέωση για τεστ πριν την αναχώρηση:

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στην Αγγλία, ακόμη και αν ταξιδεύουν από χώρα που ανήκει στη λίστα ταξιδιωτικών διαδρόμων της βρετανικής κυβέρνησης (travel corridors list) ή ακόμη και αν είναι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ COVID-19 (PCR, LAMP ή τεστ ανίχνευσης αντιγόνων), που έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρηση. Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα τους επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Όνομα επιβάτη, όπως αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα,
 • Ημερομηνία γέννησης ή ηλικία,
 • Το αποτέλεσμα,
 • Ημερομηνία που έγινε η λήψη του δείγματος ή την ημερομηνία που το παρέλαβε το εξεταστικό κέντρο,
 • Όνομα της μεθόδου.

Θα πρέπει να είναι γραμμένο είτε στα Αγγλικά, είτε στα Γαλλικά είτε στα Ισπανικά. Δε θα γίνονται δεκτές μεταφράσεις και θα πρέπει να είναι το πρωτότυπο έγγραφο. Η επίδειξη του αποτελέσματος μπορεί να γίνεται είτε σε έντυπη μορφή είτε μέσω email ή μηνύματος κειμένου, το οποίο μπορεί να εμφανίζεται στο τηλέφωνο του επιβάτη.

Τεστ που έχουν γίνει από το National Health Service (NHS) δε γίνονται δεκτά για αεροπορικό ταξίδι, βάσει των οδηγιών της ιστοσελίδας του NHS.

Δεν υπάρχει υποχρέωση για τεστ στις εξής περιπτώσεις:

 • Επείγουσα ιατρική περίθαλψη ή συνοδεία κάποιου επιβάτη που ταξιδεύει για επείγουσα ιατρική περίθαλψη (και δεν είναι εφικτό να κάνει το τεστ COVID-19 τις τελευταίες 3 ημέρες πριν από την αναχώρηση),
 • Στην περίπτωση ιατρικής πάθησης που αποτρέπει να γίνει το τεστ (πρέπει να παρουσιαστεί ιατρικό σημείωμα κατά το check in και προς τις τοπικές Αρχές κατά την άφιξη στην Αγγλία),
 • Παιδιά κάτω των 10 ετών,
 • Πλήρωμα.

Οι τοπικές Αρχές θα διενεργούν ελέγχους κατά την άφιξη στην Αγγλία για να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες συμμορφώνονται πλήρως με τα μέτρα για το τεστ COVID-19. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι Αρχές θα υποβάλλουν πρόστιμο.

Ιρλανδια

Η είσοδος στην Ιρλανδία επιτρέπεται σε όλους τους επιβάτες.

 

COVID-19 μέτρα


Πληροφορίες σχετικά με το τεστ COVID-19

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στην Ιρλανδία πρέπει να φέρουν αποτέλεσμα σε τεστ COVID-19 (PCR) είτε αρνητικό είτε «δεν ανιχνεύθηκε» που πραγματοποιήθηκε έως 72 ώρες από την αναχώρηση και να είναι στα Αγγλικά. 

Εξαιρέσεις:

 • Οι εργαζόμενοι στις διεθνείς μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στους τομείς των αερομεταφορών, των θαλάσσιων και των οδικών εμπορευματικών μεταφορών που ταξιδεύουν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 • Επιβάτες transit οι οποίοι δεν φεύγουν από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
 • Παιδιά κάτω των 6 ετών.

Εάν ένας επιβάτης έχει πραγματικό ανθρωπιστικό λόγο έκτακτης ανάγκης που απαιτεί να ταξιδέψει άμεσα, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο για συμβουλές και βοήθεια πριν ξεκινήσει το ταξίδι του.

Οι επιβάτες που αποφασίσουν να ταξιδέψουν παραβλέποντας τα μέτρα, ενδέχεται να διωχθούν κατά την είσοδό τους στο κράτος με αδίκημα που τιμωρείται είτε με πρόστιμο είτε με φυλακή είτε και με τα δύο.

Ισπανια

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι επιβάτες, άνω των 6 ετών, που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό COVID-19 test το οποίο θα έχει γίνει 72 ώρες πριν την άφιξη στην Ισπανία.

Από τη Δευτέρα 01/03/2021: Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως χώρα υψηλού κινδύνου με εξαίρεση τις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη, Κεντρική Ελλάδα, Ιόνια νησιά, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Θεσσαλία και Ήπειρος.

Επειδή η λίστα με την κατηγοριοποίηση των χωρών μεταβάλλεται τακτικά προτείνεται στους επιβάτες να τη συμβουλεύονται συχνά πριν από τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους.

Οι τύποι τεστ που θα γίνονται δεκτοί είναι οι εξής: PCR ή TMA (Transcription-Mediated Amplification) ή RT-LAMP (Reverse Transcriptase Loop-Mediated Isothermal Amplification). Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Ισπανικά.

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών εξαιρούνται από το υποχρεωτικό τεστ προκειμένου να εισέλθουν στην Ισπανία.

Ισραηλ

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες πρέπει να υποβληθούν σε εγγραφή από το Υπουργείο Υγείας:

 • Ένα σημείο ελέγχου θα είναι διαθέσιμο από το Υπουργείο Υγείας για εγγραφή σε οικιακή ή κυβερνητική απομόνωση.
 • Τυχαίοι έλεγχοι COVID-19 μπορούν να πραγματοποιηθούν σε περίπτωση συμπτωματικών επιβατών.
 • Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν θα υποβληθούν σε έλεγχο θερμοκρασίας.

 
Όλοι οι επιβάτες (όλων των ηλικιών) που έχουν παραμείνει εκτός του Ισραήλ για πάνω από 72 ώρες πρέπει να παρουσιάσουν ένα από τα ακόλουθα έγγραφα στους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών πριν από την επιβίβαση:

1. Ιατρικό πιστοποιητικό για αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR για ανίχνευση COVID-19 που εκδόθηκε το πολύ 72 ώρες πριν από τον εκτιμώμενο χρόνο επιβίβασης.

Ένα έγκυρο πιστοποιητικό πρέπει να είναι στα Αγγλικά και να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Χρησιμοποιούμενη μέθοδος τεστ PCR: PCR/RT-PCR/Q-PCR
 • Προσωπικά στοιχεία επιβατών: όνομα και επώνυμο, αριθμός ταυτότητας ή αριθμός διαβατηρίου
 • Ημερομηνία έκδοσης του τεστ PCR.

Οι επιβάτες transit πρέπει να παρουσιάσουν πριν από την επιβίβαση στην πτήση στο Ισραήλ ιατρικό πιστοποιητικό με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR COVID-19 που εκδόθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την εκτιμώμενη ώρα επιβίβασης στην πρώτη πτήση.

2. Ισχύον Ισραηλινό πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 7 ημέρες μετά τη λήψη της 2ης δόσης του εμβολίου).

3. Ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Ο επιβάτης που δεν παρουσιάζει ένα από τα παραπάνω έγγραφα δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση στην πτήση. Συνιστάται σε όλους τους επιβάτες να διατηρούν την έγκρισή τους μέχρι να βγουν από το ισραηλινό αεροδρόμιο.

Τεστ COVID-19 στο Αεροδρόμιο Ben-Gurion για εισερχόμενους επιβάτες
Όλοι οι εισερχόμενοι επιβάτες στο Ισραήλ πρέπει να κάνουν τεστ COVID-19 πριν φύγουν από τον τερματικό σταθμό για την καραντίνα στο σπίτι. Τα τεστ COVID-19 στο αεροδρόμιο Ben-Gurion διεξάγονται στο Welcome Hall, πριν οι επιβάτες βγουν από τον τερματικό σταθμό. Για πιο αποτελεσματική και γρήγορη διαδικασία, οι επιβάτες μπορούν να εγγραφούν στον ιστότοπο της εταιρείας που διεξάγει τα τεστ COVID-19  (δωρεάν, κωδικός έκπτωσης Free 1).

Οι παρακάτω οδηγίες είναι σε ισχύ μαζί με τις ήδη υπάρχουσες:

 • Οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό της ηλεκτρονικής υποβολής health declaration στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.
 • Όλοι οι επιβάτες (Ισραηλινοί πολίτες, Ισραηλινοί κάτοικοι και ξένοι επιβάτες) που φθάνουν στο Ισραήλ από όλα τα άλλα κράτη υποχρεούνται σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών κατά την είσοδο στο κράτος.

Ιταλια

COVID-19 μέτρα

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη λίστα χωρών κατηγορίας «Γ».

Όλοι οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας «Γ», πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ ή τεστ COVID-19 ανίχνευσης αντιγόνων για , που έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ιταλία ή υποχρεούνται να μπουν αμέσως σε καραντίνα 14 ημερών. Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Ιταλικά.

Εξαίρεση: Εάν οι επιβάτες που παραμένουν στην Ιταλία για διάστημα μικρότερο από 120 ώρες (ή 5 ημέρες) δεν έχουν το τεστ, τότε θα πρέπει να εγγραφούν στην τοπική υγειονομική αρχή και να υποχρεωθούν σε καραντίνα.

Κατά την άφιξή τους στην Ιταλία όλοι οι επιβάτες θα θερμομετρούνται.

Κυπρος

COVID-19 μέτρα

Τα μέτρα ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει κάθε χώρα είναι τα εξής:

 • Κατηγορία ΠΡΑΣΙΝΟ – Χωρίς περιορισμούς
  Από την 1η μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021, οι αφιχθέντες από οποιαδήποτε από τις χώρες, οι οποίες έχουν ταξινομηθεί στην πράσινη κατηγορία, θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο PCR τεστ, το κόστος του οποίου θα καλύπτεται από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 • Κατηγορία ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – Αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ Covid-19 PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση.
 • Κατηγορία ΚΟΚΚΙΝΟ – Αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ Covid-19 PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση και επιπλέον τεστ PCR κατά την άφιξη στην Κύπρο. Οι Κύπριοι πολίτες και οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου που προέρχονται από τη χώρα της κόκκινης κατηγορίας μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε τεστ μόνο κατά την άφιξή τους στην Κύπρο. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.
 • Κατηγορία ΓΚΡΙ – Ειδική άδεια – Αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση και επιπλέον μέτρα καραντίνας.

Η Ελλάδα ανήκει στην κατηγορία ΚΟΚΚΙΝΟ και ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR που έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση και επιπλέον τεστ PCR κατά την άφιξη στην Κύπρο (με έξοδα των επιβατών). Δεν ισχύουν μέτρα αυτοαπομόνωσης / καραντίνας σε αυτήν την κατηγορία.

Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Ελληνικά.

Εξαιρούνται μόνο τα παιδιά κάτω των δώδεκα (12) ετών.

 

Για ερωτήματα τηλεφωνικώς στους αριθμούς:
Κλήσεις εντός Κύπρου: 1474
Κλήσεις από εξωτερικό: +357 22 285 757

Λουξεμβουργο

COVID-19 μέτρα

Από τις 29/01/2021, όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας 6 ετών και άνω, που επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς στο Λουξεμβούργο, πρέπει να παρουσιάσουν κατά την επιβίβασή τους αρνητικό αποτέλεσμα για COVID-19 σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

 • To τεστ πρέπει να είναι PCR viral detection for SARS-CoV-2 viral RNA ή τεστ ανίχνευσης αντιγόνων (rapid test) που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την πτήση.
 • Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τυπωμένο ή σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να παρουσιάζεται, εάν απαιτείται συνοδευόμενο από μετάφραση, σε μία από τις διοικητικές γλώσσες του Λουξεμβούργου ή στα Αγγλικά.

Ορισμένες κατηγορίες επιβατών εξαιρούνται από την απαίτηση για τεστ. Ελέγξτε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς από χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της ζώνης Σένγκεν, θα πρέπει να υποβληθούν σε επιπλέον τεστ Covid ανίχνευσης αντιγόνων (rapid test) κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου. Αυτό ισχύει επίσης για τα αεροπορικά ταξίδια ατόμων προς το Λουξεμβούργο, τα οποία αναχωρούν από τρίτη χώρα και διέρχονται από αεροδρόμιο σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της ζώνης Σένγκεν.

Μαλτα

COVID-19 μέτρα

Κατά την άφιξη 

Οι επιβάτες πρέπει να παραδώσουν τις φόρμες που έχουν συμπληρώσει (το Passenger Locator Form που τους έχει δοθεί εντός της καμπίνας και το Ηealth Travel Declaration όπως αναφέρεται παρακάτω) μέσα σε ειδικά κουτιά διαθέσιμα κατά την έξοδο από το Terminal στο οποίο γίνεται ο έλεγχος θερμοκρασίας μετά την άφιξη στη Μάλτα.

Οι επιβάτες θα κληθούν να δηλώσουν ότι έχουν διαμείνει στη χώρα από την οποία πετάνε προς Μάλτα, για 4 εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Οι επισκέπτες που φτάνουν στη Μάλτα μπορεί να υποβληθούν σε έλεγχο θερμοκρασίας αμέσως μετά την άφιξη. Εάν η θερμοκρασία του σώματος υπερβαίνει τους 37,2 C, μπορεί να χρειαστεί οι αξιωματούχοι της Δημόσιας Υγείας να του πάρουν συνέντευξη.

Ολλανδια

COVID-19 μέτρα

Οι επιβάτες, άνω των 13 ετών, που ταξιδεύουν προς ή μέσω της Ολλανδίας, πρέπει να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 εάν αναχωρούν από μια χώρα υψηλού κινδύνου (όπως η Ελλάδα). Χώρα υψηλού κινδύνου θεωρείται οποιαδήποτε χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα ασφαλών χωρών της ΕΕ.

Οι επιβάτες από χώρα υψηλού κινδύνου, έχουν 2 επιλογές:

1. Να φέρουν τα εξής 2 αποτελέσματα τεστ:

 • Ένα αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 NAAT (Nucleic Acid Amplification) που ελήφθη εντός 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ολλανδία.
 • Ένα αρνητικό αποτέλεσμα rapid test COVID-19 που ελήφθη εντός 24 ωρών πριν από την επιβίβαση για την πτήση προς Ολλανδία.

2. Να φέρουν 1 αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 NAAT που ελήφθη εντός 24 ωρών πριν από την επιβίβαση για την πτήση προς Ολλανδία.

Σημείωση: Επιτρέπονται όλοι οι τύποι τεστ NAAT, όπως τα τεστ mPOCT, NAAT, RT PCR, LAMP και TMA.

Κατά την άφιξή τους στην Ολλανδία όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται να μπουν αμέσως σε καραντίνα για 10 ημέρες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τεστ.

Γενικές Πληροφορίες σχετικά με τα τεστ:

Όπως αναφέρθηκε, όλοι οι επιβάτες (συμπεριλαμβανομένων των Ολλανδών πολιτών) πρέπει να φέρουν, πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19, σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς, μαζί με συμπληρωμένο το έντυπο «Negative Test Declaration Form». Αν το ταξίδι καθυστερήσει όχι καθ’υπαιτιότητα του επιβάτη, τότε έχει περιθώριο το τεστ να έχει ισχύ για 96 ώρες αντί για 72. Ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει τον επίσημο λόγο καθυστέρησης της πτήσης, και άρα και της άφιξής του στη χώρα, που ορίζει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Επιβάτες που φθάνουν στην Ολλανδία χωρίς έγκυρα αρνητικά αποτελέσματα τεστ και το υποχρεωτικό έντυπο ενδέχεται να μην τους επιτραπεί η είσοδος στην Ολλανδία και θα πρέπει να αναχωρήσουν ξανά (με την ίδια αεροπορική εταιρεία προς τη χώρα αναχώρησης).

Σημείωση: Ολλανδοί υπήκοοι που έχουν έναν επιτακτικό λόγο να ταξιδέψουν στην Ολλανδία και δεν μπορούν να παρουσιάσουν έγκαιρα αρνητικό τεστ Covid-19 σε PCR και Rapid θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για το αποτέλεσμα των τεστ θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

1. Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά ή Ολλανδικά.
2. Τύπος τεστ: Σύμφωνα με την επιλογή του επιβάτη (παρακαλούμε ελέγξτε παραπάνω τις σχετικές πληροφορίες).
3. Αποτελέσματα τεστ: Το αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι αρνητικό ή «να μην ανιχνεύεται».
4. Να αναφέρει το όνομα και επώνυμο όπως είναι γραμμένα στο διαβατήριο.
5. Να αναφέρει την ημερομηνία και ώρα που έγινε το τεστ Covid-19.
6. Όταν έχει διεξαχθεί το τεστ NAAT, είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του ινστιτούτου ή του εργαστηρίου ενώ όταν έχει διεξαχθεί rapid test Covid-19 είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται το λογότυπο, η σφραγίδα ή λεπτομέρειες του ινστιτούτου ή του εργαστηρίου.
7. Το αποτέλεσμα του τεστ μπορεί να γίνει αποδεκτό σε ψηφιακή μορφή ή σε έντυπη μορφή.

Ουγγαρια

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα 

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου μόνο Ούγγροι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της Ουγγαρίας και μέλη της οικογένειάς τους θα γίνονται δεκτοί στην χώρα.

 

COVID-19 μέτρα

Όλοι όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Ουγγαρία, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες ή θα πρέπει να πραγματοποιούν στην Ουγγαρία και να παρουσιάζουν, 2 αρνητικά PCR test Covid-19 (με διαφορά 2 ημερών μεταξύ τους).

Πολωνια

COVID-19 μέτρα

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στην Πολωνία υποχρεούνται σε καραντίνα διάρκειας 10 ημερών.

Οι επιβάτες με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για SARS-CoV-2 δεν υποχρεούνται σε καραντίνα. Το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος της καραντίνας. Το τεστ ισχύει για 48 ώρες μετά τη λήψη του αποτελέσματος. Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Πολωνικά.

Εάν ο επιβάτης έχει εμβολιαστεί για COVID-19, δεν θα υποχρεούται σε καραντίνα.

Πορτογαλια

COVID-19 μέτρα

Οι αλλοδαποί επιβάτες που εισέρχονται ή διέρχονται μέσω Πορτογαλίας επιτρέπεται να επιβιβάζονται μόνο μετά την παρουσίαση αρνητικού αποτελέσματος τεστ COVID-19 RT-PCR, το οποίο λαμβάνεται το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρηση της τελευταίας απευθείας πτήσης προς την Πορτογαλία.

Εξαιρούνται από το αρνητικό τεστ COVID-19 RT-PCR:

 • Επιβάτες ηλικίας κάτω των 2 ετών
 • Επιβάτες που ταξιδεύουν στις Αζόρες
 • Υπήκοοι και κάτοικοι της Πορτογαλίας*

* Οι υπήκοοι και οι κάτοικοι της Πορτογαλίας που εισέρχονται ή διέρχονται μέσω Πορτογαλίας χωρίς αρνητικό τεστ COVID-19 RT-PCR, το οποίο πραγματοποιείται το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρηση της τελευταίας απευθείας πτήσης προς την Πορτογαλία, υπόκεινται σε τεστ COVID-19 κατά την άφιξή τους με δικά τους έξοδα.

Οι επιβάτες μπορεί να υποχρεωθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τεστ.

Ρουμανια

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα

Η είσοδος στην Ρουμανία επιτρέπεται σε επιβάτες:

 • με εθνικότητα από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία,
 • με συγγενείς Ρουμάνικης εθνικότητας,
 • με συγγενείς εθνικότητας χώρας από την ΟΝΕ, Ελβετία ή Ηνωμένο Βασίλειο, που διαμένουν στην Ρουμανία,
 • με άδεια παραμονής στην Ρουμανία,
 • που μετακινούνται για λόγους εργασίας, που αποδεικνύεται είτε από άδεια είτε από σχετικό έγγραφο,
 • με πτήση ανταπόκρισης.

Οι πτήσεις από Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο αναστέλλονται.

COVID-19 μέτρα

Ασυμπτωματικοί επιβάτες προερχόμενοι από τις χώρες  Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες.

Ρωσια

COVID-19 μέτρα

Οι αλλοδαποί πολίτες που ταξιδεύουν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών transit, κατά το check-in και την επιβίβαση πρέπει να υποβάλουν ιατρικό πιστοποιητικό στα ρωσικά ή στα αγγλικά που να δείχνει αρνητικό αποτέλεσμα PCR τεστ Covid-19 που έχει ληφθεί τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την άφιξη στη Ρωσία.

Σημειώσεις:

 • Εάν δεν είναι δυνατή η υποβολή του ιατρικού πιστοποιητικού στα ρωσικά ή στα αγγλικά, μπορεί να υποβληθεί στην επίσημη γλώσσα της χώρας προέλευσης μαζί με ρωσική μετάφραση πιστοποιημένη από προξενικό υπάλληλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 • Τα τεστ αντισωμάτων και οποιουδήποτε άλλου τύπου τεστ εκτός από το τεστ PCR δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιβεβαιώσουν την απουσία COVID-19 για τους καθορισμένους σκοπούς.
 • Δεν επιτρέπεται η επιβίβαση επιβατών που δεν μπορούν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό.
 • Το πιστοποιητικό πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:
  • Όνομα του επιβάτη.
  • Ημερομηνία γέννησης του επιβάτη.
  • Ακριβής ημερομηνία και ώρα συλλογής του δείγματος.
  • Πρέπει να σημειωθεί ότι το τεστ πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο PCR και ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
  • Το πιστοποιητικό πρέπει να περιέχει το όνομα και τη σφραγίδα του ινστιτούτου.

Οι Ρώσοι πολίτες που φτάνουν στη Ρωσική Ομοσπονδία με διεθνείς πτήσεις πρέπει εντός τριών (3) ημερών από την άφιξής τους να κάνουν το τεστ PCR COVID-19 και να ανεβάσουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα Unified Public Services Portal. Αναμένοντας τα αποτελέσματα του PCR τεστ COVID-19, οι επιβάτες πρέπει να απομονωθούν στον τόπο κατοικίας/προσωρινής διαμονής τους.

Σερβια

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα

Δεν υπάρχει περιορισμός για την είσοδο επιβατών.

COVID-19 μέτρα

Η είσοδος στη Σερβία επιτρέπεται σε όλους τους αλλοδαπούς επιβάτες μόνο αν φέρουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ Covid-19 RT-PCR για τον SARS-COV-2 το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει κατά τις τελευταίες 48 ώρες από την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων και εκδόθηκε από εργαστήριο αναφοράς του κράτους από το οποίο προέρχονται ή εισέρχονται από τη Σερβία. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι στα Αγγλικά.

Οι επιβάτες δεν φέρουν το αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ Covid-19 RT-PCR  θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία προέρχονται.

Εξαιρέσεις για την υποχρέωση για τεστ RT-PCR:

 • Οι επιβάτες με ενδιάμεσο σταθμό τη Σερβία (transit) που δε θα παραμείνουν στη Σερβία για περισσότερο από 12 ώρες
 • Πλήρωμα καμπίνας
 • Ξένοι πολίτες με προσωρινή ή μόνιμη άδεια παραμονής στη Σερβία
 • Ανήλικοι κάτω των δώδεκα (12) ετών, εάν ο γονέας, ο κηδεμόνας ή το άτομο από το ίδιο νοικοκυριό που συνοδεύει το παιδί έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ Covid-19 RT-PCR  τις τελευταίες 48 ώρες, εάν απαιτείται
 • Διαπιστευμένα μέλη του προσωπικού ξένων διπλωματικών αποστολών και προξενικών αρχών και γραφείων διεθνών οργανισμών, καθώς και μέλη των οικογενειών τους που διαθέτουν ειδικές ταυτότητες ή διαπιστευτήρια που εκδίδονται από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης
 • Μέλη ξένων στρατιωτικών, αστυνομικών ή άλλων υπηρεσιών ασφαλείας που διέρχονται μέσω της Σερβίας ή φθάνουν στη Σερβίας έχοντας ειδοποιήσει, με σκοπό την εκτέλεση επίσημων καθηκόντων

Εάν πολίτες της Σερβίας καθώς και αλλοδαποί πολίτες με προσωρινή ή μόνιμη κατοικία φτάσουν χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ RT-PCR για τον SARS-COV-2, θα τους δοθεί γραπτή προειδοποίηση υγείας από τον έλεγχο διαβατηρίων, σχετικά με την υποχρέωση τους για αυτοπεριορισμό στο σπίτι για περίοδο 10 ημερών από την ημέρα άφιξης τους στη Σερβία.

Σημείωση: Η καραντίνα μπορεί να διακοπεί εάν το άτομο που βρίσκεται σε καραντίνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου λάβει αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ RT-PCR  για τον SARS-COV-2 όχι νωρίτερα από 48 ώρες, το οποίο εκδόθηκε από το εργαστήριο αναφοράς της Σερβίας.

Σουηδια

COVID-19 μέτρα 

Οι αλλοδαποί πολίτες (ηλικίας 18 ετών και άνω) που ταξιδεύουν στη Σουηδία πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR, LAMP ή Αντιγόνων για ανίχνευση COVID-19 που έχει διεξαχθεί εντός 48 ωρών πριν από την άφιξη.

Οι ακόλουθες πληροφορίες πρέπει να περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό COVID – 19:

 • Όνομα του επιβάτη που έχει ελεγχθεί
 • Ώρα δειγματοληψίας
 • Τύπος τεστ
 • Αποτέλεσμα τεστ
 • Εκδότης του πιστοποιητικού
 • Οι πληροφορίες πρέπει να είναι στα σουηδικά, αγγλικά, νορβηγικά ή δανικά.

Οι Σουηδοί πολίτες, άτομα που μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι μακροχρόνιοι κάτοικοι στη Σουηδία, άτομα που έχουν δικαίωμα διαμονής ή άδεια παραμονής στη Σουηδία μπορούν να κάνουν το τεστ COVID-19 την ίδια ημέρα που φτάνουν στη Σουηδία.

Τσεχια

COVID-19 μέτρα 

Επιβάτες με εθνότητα από χώρα της Ε.Ε ή από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, την Νορβηγία, την Ελβετία, την Αγγλία, την Ανδόρα, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό, μπορούν να ταξιδέψουν στην Τσεχία εφόσον υπάρχει ουσιώδης λόγος, όπως επιστροφή στον τόπο διαμονής, εργασία, σπουδές, συνένωση με συγγενείς, υγεία.

Δεν επιτρέπονται τα ταξίδια για τουριστικούς λόγους.

Από τις 08/03/2021 η Ελλάδα μπαίνει στην κατηγορία των κόκκινων χωρών.

Οι ακόλουθοι νέοι κανόνες ισχύουν τόσο για τις αφίξεις ξένων υπηκόων όσο και για την επιστροφή Τσέχων πολιτών και κατοίκων στην Τσεχική Δημοκρατία.

 • Υπάρχει μια νέα κατηγορία χωρών που ονομάζονται σκούρο κόκκινο (υψηλού κινδύνου) με τα αυστηρότερα επιδημιολογικά μέτρα που ισχύουν για ταξίδια από αυτήν την κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η υποχρέωση υποβολής ενός πρώτου τεστ Covid-19 PCR που έγινε 48 ώρες ή λιγότερο πριν από την είσοδο, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο τεστ Covid-19 PCR που θα υποβληθεί το νωρίτερο την 5η ημέρα από την είσοδο στη χώρα. Η αυτο-απομόνωση είναι υποχρεωτική έως ότου υποβληθεί το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.
 • Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Τσεχία από πορτοκαλί χώρες και κόκκινες χώρες υποχρεούνται να παρουσιάσουν τεστ ανίχνευσης αντιγόνων που πραγματοποιήθηκε εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση ή PCR τεστ πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση. Στην περίπτωση κόκκινων χωρών (όπως η Ελλάδα), ο επιβάτης πρέπει επίσης να υποβληθεί σε δεύτερο τεστ Covid-19 PCR στην Τσεχία (μπορεί να υποβληθεί νωρίτερα από την 5η ημέρα από την είσοδο). Η αυτο-απομόνωση είναι υποχρεωτική έως ότου υποβληθεί το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.
 • Για όλες τις κατηγορίες χωρών υπάρχει η υποχρέωση συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας Public Health Passenger Locator Form. Το έντυπο θα ελεγχθεί μαζί με το τεστ στην είσοδο στην Τσεχία.

Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά ή στα Τσεχικά.

Οι επιβάτες με ενδιάμεσο σταθμό την Τσεχία (transit), είτε προέρχονται από μία «κόκκινη» χώρα είτε είναι επιβάτες με εθνικότητα από άλλες χώρες με άδεια παραμονής σε χώρα της Ε.Ε. εξαιρούνται από την υποχρεωτική συμπλήρωση του Public Health Passenger Locator Form και της διενέργειας PCR τεστ Covid-19.

Σημαντική σημείωση: Η παραμονή των επιβατών transit στην Τσεχία δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 12 ώρες.

Η λίστα των περιοχών κινδύνου μεταβάλλεται τακτικά και προτείνεται στους επιβάτες να τη συμβουλεύονται συχνά πριν την πτήση τους.

Οι αρχές έχουν επιβάλει τη χρήση μάσκας FFP2 ή δύο χειρουργικών μασκών, τη μία πάνω από την άλλη, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα ιδιωτικά νοικοκυριά. Αυτή η υποχρέωση υπάρχει και για το κτίριο του αεροδρομίου. Οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν μάσκες στο

Φινλανδια

COVID-19 μέτρα

Όσοι επιστρέφουν στη Φινλανδία προτείνεται να μπουν σε αυτοαπομόνωση.

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στη Φινλανδία από το εξωτερικό πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό πιστοποιητικό τεστ COVID-19 πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.

Το πιστοποιητικό πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες: Ταυτότητα, Όνομα εργαστηρίου/ιατρός που εξέδωσε το πιστοποιητικό, Ημερομηνία και ώρα του τεστ (πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την επιβίβαση), Τύπος του τεστ (PCR ή τεστ ανίχνευσης αντιγόνων) και αποτέλεσμα της εξέτασης (αρνητικό). Το πιστοποιητικό του αποτελέσματος θα πρέπει να είναι γραμμένο στα Αγγλικά.

Οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά τεστ COVID-19 στις υγειονομικές αρχές στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους στη Φινλανδία.

Σε περίπτωση που ο επιβάτης διαθέτει ιατρικό πιστοποιητικό που να δείχνει ότι έχει ήδη αναρρώσει από COVID-19 και έχουν περάσει λιγότερο από 6 μήνες από τη μόλυνση, δεν απαιτείται ξεχωριστό αρνητικό πιστοποιητικό τεστ COVID-19.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID-19 δεν ισχύουν ακόμη για την αντικατάσταση του αρνητικού πιστοποιητικού τεστ COVID-19.

17.03.2021.

Aegean Medical Service Η εισοδος στην Ολλανδια επιτρεπεται σε επιβατες

Η είσοδος στην Ολλανδία επιτρέπεται σε επιβάτες:  

 • που φθάνουν από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία (Δημοκρατία), Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία ή Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήκοοι κρατών μελών του ΕΟΧ και Ελβετία,
 • με άδεια παραμονής που εκδίδεται σε κατοίκους μακράς διαρκείας των κρατών μελών της ΟΝΕ, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου,
 • με βίζα μακράς διαμονής, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με άδεια προσωρινής διαμονής (Machtiging Voor Voorlopig Verblijf – MVV),
 • μετεπιβίβασης,
 • με συγγενείς υπηκοότητας από κράτη μέλη της ΟΝΕ, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου,
 • που ταξιδεύουν για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Όλοι οι επιβάτες με εθνικότητα εκτός Schengen, με εθνικότητα από τρίτες χώρες απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ολλανδία.

Οι επιβάτες από χώρες εκτός Schengen/εκτός ΕΕ/εκτός ΗΒ που δεν αναφέρονται παραπάνω εξαιρούνται. Εξαιρούνται από τον περιορισμό ταξιδιού οι κάτοικοι από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρουάντα, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη.

 

COVID-19 μέτρα

Οι επιβάτες, άνω των 13 ετών, που ταξιδεύουν προς ή μέσω της Ολλανδίας, πρέπει να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 εάν αναχωρούν από μια χώρα υψηλού κινδύνου (όπως η Ελλάδα).

Οι επιβάτες από χώρα υψηλού κινδύνου, έχουν 2 επιλογές:

1. Να φέρουν τα εξής 2 αποτελέσματα τεστ:

 • Ένα αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 NAAT (Nucleic Acid Amplification) που ελήφθη εντός 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ολλανδία.
 • Ένα αρνητικό αποτέλεσμα rapid test COVID-19 που ελήφθη εντός 4 ωρών πριν από την επιβίβαση για την πτήση προς Ολλανδία.

2. Να φέρουν 1 αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 NAAT που ελήφθη εντός 12 ωρών πριν από την επιβίβαση για την πτήση προς Ολλανδία.

Σημείωση: Επιτρέπονται όλοι οι τύποι τεστ NAAT, όπως τα τεστ mPOCT, NAAT, RT PCR, LAMP και TMA.

Κατά την άφιξή τους στην Ολλανδία όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται να μπουν αμέσως σε καραντίνα για 10 ημέρες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τεστ.

Γενικές Πληροφορίες σχετικά με τα τεστ:

Όπως αναφέρθηκε, όλοι οι επιβάτες (συμπεριλαμβανομένων των Ολλανδών πολιτών) πρέπει να φέρουν, πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19, σύμφωνα με τους παραπάνω κανονισμούς, μαζί με συμπληρωμένο το έντυπο «Negative Test Declaration Form». Αν το ταξίδι καθυστερήσει όχι καθ’υπαιτιότητα του επιβάτη, τότε έχει περιθώριο το τεστ να έχει ισχύ για 96 ώρες αντί για 72. Ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει τον επίσημο λόγο καθυστέρησης της πτήσης, και άρα και της άφιξής του στη χώρα, που ορίζει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος.

Επιβάτες που φθάνουν στην Ολλανδία χωρίς έγκυρα αρνητικά αποτελέσματα τεστ και το υποχρεωτικό έντυπο ενδέχεται να μην τους επιτραπεί η είσοδος στην Ολλανδία και θα πρέπει να αναχωρήσουν ξανά (με την ίδια αεροπορική εταιρεία προς τη χώρα αναχώρησης).

Σημείωση: Ολλανδοί υπήκοοι που έχουν έναν επιτακτικό λόγο να ταξιδέψουν στην Ολλανδία και δεν μπορούν να παρουσιάσουν έγκαιρα αρνητικό τεστ σε PCR και Rapid θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για το αποτέλεσμα των τεστ θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

1. Το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά ή Ολλανδικά.
2. Τύπος τεστ: Σύμφωνα με την επιλογή του επιβάτη (παρακαλούμε ελέγξτε παραπάνω τις σχετικές πληροφορίες).
3. Αποτελέσματα τεστ: Το αποτέλεσμα του τεστ πρέπει να είναι αρνητικό ή «να μην ανιχνεύεται».
4. Να αναφέρει το όνομα και επώνυμο όπως είναι γραμμένα στο διαβατήριο.
5. Να αναφέρει την ημερομηνία και ώρα που έγινε το τεστ.
6. Όταν έχει διεξαχθεί το τεστ NAAT, είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του ινστιτούτου ή του εργαστηρίου ενώ όταν έχει διεξαχθεί rapid test είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται το λογότυπο, η σφραγίδα ή λεπτομέρειες του ινστιτούτου ή του εργαστηρίου.
7. Το αποτέλεσμα του τεστ Covid-19 μπορεί να γίνει αποδεκτό σε ψηφιακή μορφή ή σε έντυπη μορφή.

Από τις 16 Μαρτίου, για τους επιβάτες transit δεν απαιτείται rapid test αλλά θα θεωρείται επαρκές το αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ NAAT που έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξη στην Ολλανδία.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λειτουργεί κινητή μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, έτσι ώστε να παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας Rapid test. Τα αποτελέσματα του τεστ δίνονται στην Αγγλική γλώσσα. Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις, οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 4,5 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησής τους.

09.03.2021.

Aegean Medical Service Στις 14 Μαΐου, θα ξεκινησει η νεα τουριστικη περιοδος…

Στις 14 Μαΐου, θα ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος…

Στις 14 Μαΐου, θα ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος στην Ελλάδα καθώς μέχρι εκείνη τη μέρα θα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί. Αυτό ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Berlin που ξεκίνησε σήμερα και πραγματοποιείται διαδικτυακά. Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής καμπάνιας για τον Ελληνικό Τουρισμό, το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα»). Επίσης τον Απρίλιο προγραμματίζεται η πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τρίτες χώρες όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ.

Στη χώρα θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες οι οποίοι: -είτε θα έχουν εμβολιαστεί -είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης -είτε θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον COVID-19 σε πρόσφατο PCR τεστ. Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες για παράδειγμα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους Όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι.

Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα ‘rapid tests’, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή όπως το 2020. «Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το ελληνικό κράτος» διευκρίνισε ο κ. Χάρης Θεοχάρης. Ο Υπουργός Τουρισμού, ανέφερε επίσης ότι «ενισχύουμε τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλους τους προορισμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζοντας την ίδια προσπάθεια όπως και πέρσι.

Δίνουμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ταυτόχρονα με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας». Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας το 2021 θα είναι απολύτως ασφαλής.

01.03.2021.

Aegean Medical Service Συνεχιζονται οι περιορισμοι στις πτησεις εσωτερικου…

Συνεχίζονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού…

Με σημερινή notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού λόγω της πανδημίας.
Έτσι με πτήσεις εσωτερικού μπορούμε να ταξιδέψουμε μόνο για ουσιώδεις λόγους, δηλαδή για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.
Αναλυτικά η notam αναφέρει:
«Έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, παρατείνεται έως την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία».

22.02.2021.

Aegean Medical Service ΥΠΑ: Παρατασεις αεροπορικων οδηγιων πτησεων εξωτερικου μεχρι 8 Μαρτιου

ΥΠΑ: Παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού μέχρι 8 Μαρτίου

Τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (Covid-19 notams) για τις πτήσεις εξωτερικού έως τις 8 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ειδικότερα, παρατείνονται έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί οι ακόλουθες notams που αφορούν πτήσεις εξωτερικού:

– Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν:

Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.

– Επτά ημέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό:

Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

– Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test Covid-19 για άρση της:

Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

– Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form:

Προβλέπεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

– Αναστολή πτήσεων με Τουρκία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. – Αφίξεις μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αλβανία / Βόρεια Μακεδονία:

Όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με τη νέα παράταση της notam θα διεξάγονται μόνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

– Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

– Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών:

Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

08.02.2021.

Aegean Medical Service Νεες παρατασεις αεροπορικων οδηγιων πτησεων εξωτερικου και εσωτερικου

Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού

Τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (Covid-19 notams) για τις πτήσεις εσωτερικού έως τις 15/2/21 και για τις πτήσεις εξωτερικού έως τις 22/2/21 ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, παρατείνεται έως την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Όσον αφορά τις αεροπορικές οδηγίες διεθνών δρομολογίων παρατείνονται και ισχύουν έως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί οι ακόλουθες:

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.  Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα αφαιρέθηκε η Ιαπωνία από την λίστα των εξαιρέσεων με τις επιτρεπόμενες τρίτες χώρες.

Επτά (7) μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ Covid-19 όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Παράταση προβλέπεται και για την αεροπορική οδηγία για το PLF, δηλαδή την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Αναστολή πτήσεων με Τουρκία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

29.01.2021.

Aegean Medical Service Απαγορευση εισοδου στη Βουλγαρια εως 30 Απριλιου - Ολοι οι οροι

Απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία έως 30 Απριλίου – Όλοι οι όροι

 

Ενεργοποιείται από σήμερα 29 Ιανουαρίου στη Βουλγαρία το Διάταγμα του υπουργείου Υγείας για απαγόρευση εισόδου στη χώρα έως τις 30 Απριλίου.

Οι σχετικές λεπτομέρειες του Διατάγματος έχουν ως εξής:

1. Απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, μέσω όλων των συνοριακών διόδων, με αεροπορικά, θαλάσσια, σιδηροδρομικά και οδικά μέσα μεταφοράς.

2. Η απαγόρευση δεν αφορά:

α) Βούλγαρους πολίτες, πολίτες των Κ-Μ της ΕΕ, χωρών Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένων Σαν Μαρίνο, Ανδόρα, Μονακό και Βατικανό), τα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που στην πραγματικότητα συμβιώνουν με αυτούς, τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου της Μ. Βρετανίας κι της Β. Ιρλανδίας, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Δημοκρατία Ρουάντα, Δημοκρατία Κορέας, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ανατολική Δημοκρατία της Ουρουγουάης, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουκρανία, Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, Σερβία, Αλβανία, Κόσσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ισραήλ, Κουβέιτ, Λευκορωσία και Τουρκία,  τα άτομα με καθεστώς μόνιμης ή επί μακρόν άδειας παραμονής στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και των μελών των οικογενειών τους, τα άτομα- κάτοχοι βουλγαρικής βίζας τύπου “D”, και άτομα που έχουν άδεια παραμονής σε Κ-Μ της ΕΕ ή σε χώρα Σένγκεν (συμπεριλαμβανομένων του Σαν Μαρίνο, Ανδόρα, Μονακό, Βατικανό) και των μελών των οικογενειών τους.

β) Ιατρικό προσωπικό, όταν σκοπός του ταξιδιού είναι η άσκηση των καθηκόντων τους.

γ) Εργαζόμενοι στο χώρο της προμήθειας ιατρικού υλικού και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και συντήρησής τους.

Δ) Προσωπικό μέσων διεθνών μεταφορών επιβατών και φορτίων, αεροσκαφών για εμπορικές μεταφορές, κ.λ.π.

ε) Ξένοι αξιωματούχοι και μέλη των αντιπροσωπειών τους, διπλωμάτες,, υπάλληλοι διεθνών οργανισμών, στρατιωτικοί, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

στ) Άτομα που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς λόγους

ζ) Εκπρόσωποι εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων και άτομα, που έχουν άμεση σχέση με:

-κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση και ασφάλεια κρίσιμης σημασίας στρατηγικών έργων υποδομής  στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας

-εκτέλεση έργων, πιστοποιημένων στο πλαίσιο του Νόμου περί ενίσχυσης των επενδύσεων, δραστηριοτήτων που έχουν σημασία για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας (πιστοποιημένα με επιστολή του Υπουργού Οικονομίας ή άλλου αρμόδιου Υπουργού), καθώς και άτομα που εργάζονται σε ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες

η) Εποχικοί εργάτες γης και εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού

θ) Εργάτες στις παραμεθόριες περιοχές

ι) Τα άτομα που ταξιδεύουν με σκοπό την εκπαίδευση και τα άτομα που συμμετέχουν σε εξεταστικές επιτροπές υπό τον όρο ότι η εξέταση δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως

κ) Άτομα που συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις (για το διάστημα διεξαγωγής του αθλητικού γεγονότος), αθλητές από το εξωτερικό που έρχονται σ τη χώρα για συγκεκριμένη δοκιμαστική περίοδο, προπονητές από το εξωτερικό, που έρχονται για να λάβουν μέρος σε προπονήσεις, τα μέλη των οικογενειών των αθλητών και των προπονητών, που είναι κάτοχοι της βίζας τύπου  “D”, πιστοποιημένης με επιστολή του Υπουργού Αθλητισμού και νεότητας, όπου αναγράφονται τα ονόματα των ατόμων και η διεύθυνση διαμονής στη Βουλγαρία. Η επιστολή επιδεικνύεται στις Αρχές συνοριακού ελέγχου.

λ) Ξένοι πολίτες που έρχονται για να παραλάβουν Διάταγμα για αποκτηθείσα βουλγαρική ιθαγένεια, πιστοποιημένο με επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης

μ) Διοργανωτές και όσοι συμμετέχουν σε διεθνείς πολιτιστικές διοργανώσεις – για όσο χρόνο διαρκεί η διοργάνωση, με επιστολή του Υπουργού Πολιτισμού

3.Τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο σημείο 2 μπορούν να διέρχονται τράνζιτ μέσω της Βουλγαρικής επικράτειας

4. Η τράνζιτ διέλευση επιτρέπεται μόνον στην περίπτωση κατά την οποία μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι τα εν λόγω άτομα θα εγκαταλείψουν αμέσως τη βουλγαρική επικράτεια.

5. Όλα τα άτομα στα οποία επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα βάσει του σημείου 2, μπορούν να εισέλθουν στην επικράτεια της Βουλγαρίας μόνον με αρνητικό PCR τέστ Covid-19 με τη μέθοδο αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης ανίχνευσης του ιού, το οποίο έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα, υπολογιζόμενες από την ημερομηνία που αναγράφεται εξέτασης στο έγγραφο.

6. Στο έγγραφο του σημείου 5 πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα του ατόμου σύμφωνα με την ταυτότητα ή το ταξιδιωτικό έγγραφο με το οποίο ταξιδεύει, στοιχεία του εργαστηρίου που έκανε το τεστ (επωνυμία, διεύθυνση ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας), ημερομηνία κατά την οποία έγινε η εξέταση, αναγραφή στη λατινική η μέθοδος (PCR) και το αρνητικό αποτέλεσμα (Negative)

7.  Εξαίρεση από το σημείο 5 επιτρέπεται μόνον για:

α) Όδηγούς λεωφορείων που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές επιβατών

β) Οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων κατά την είσοδό τους στη Βουλγαρία, που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές φορτίων και προϊόντων

γ)Τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων

δ)Τα μέλη των πληρωμάτων των αεροσκαφών που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της πολιτικής αεροπορίας της Βουλγαρίας και το τεχνικό προσωπικό

ε) Τα άτομα του σημείου 2, παρ (θ), ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους

στ)Τα άτομα τα οποία διέρχονται τράνζιτ μέσω Βουλγαρίας

8. Οι βούλγαροι πολίτες και τα άτομα με status μόνιμης, μακράς ή διαρκούς παραμονής στην επικράτεια της Βουλγαρίας και τα μέλη των οικογενειών τους που δεν έχουν αρνητικό PCR τεστ Covid-19, το οποίο έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο  στη Βουλγαρία, τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα στην οικία τους ή σε διεύθυνση που έχουν δηλώσει ότι θα διαμένουν κατά το διάστημα αυτό, με εντολή που εκδίδει ο Διευθυντής της αντίστοιχης περιφερειακής επιθεώρησης υγείας ή από εξουσιοδοτημένο αναπληρωτή Διευθυντή.

9. Η Υπηρεσία Οδικών υποδομών ορίζει τα σημεία στα οποία θα σταματούν τα φορτηγά αυτοκίνητα και οι οδηγοί μέχρι τη λήξη της αντίστοιχης εντολής στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρουν φορτία και προϊόντα που προορίζονται για άλλες χώρες, στους οποίους επιτρέπεται η τράνζιτ διέλευση μέσω Βουλγαρίας, εξαιτίας απαγόρευσης από την πλευρά χώρας που συνορεύει με τη Βουλγαρία, δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα.

10. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρουσία επιβάτη με κορωνοϊό σε αεροσκάφος το οποίο προσγειώθηκε στη Βουλγαρία, τα μέλη του πληρώματος που ήλθαν σε επαφή με τον επιβάτη τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα.

27.01.2021.

Aegean Medical Service Νεα μετρα για οσους ταξιδευουν σε Ολλανδια και Γαλλια…

Νέα μέτρα για όσους ταξιδεύουν σε Ολλανδία και Γαλλία…

Ολλανδία και Γαλλία ανακοίνωσαν νέα μέτρα σε όσους φτάνουν στην επικράτεια τους ώστε να μειώσουν την εξάπλωση της πανδημίας όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο όπως επίσης οι πτήσεις από Νότια Αφρική και Νότια Αμερική αναστέλλονται. Παράλληλα, εκτός από το αρνητικό PCR test που ήδη απαιτείται από τους επιβάτες (εντός 72 ωρών από την αναχώρηση με προορισμό την Ολλανδία), ζητείται από όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ολλανδία από χώρες υψηλού κινδύνου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) και rapid τεστ που θα πρέπει να έχει γίνει όχι νωρίτερα από 4 ώρες πριν την αναχώρηση. Το τεστ αφορά και τους επιβάτες transit.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα της KLM https://www.klm.gr/ .

Στη Γαλλία…
Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τη Γαλλία ως τελικό τους προορισμό, υπάρχει ενδεχόμενο να τους ζητηθεί να επιδείξουν ένα αρνητικό COVID-19 test πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, όπως επίσης και ταξιδιωτική βεβαίωση, ανάλογα με το σημείο απ΄ όπου ταξιδεύουν. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους και μόνο PCR και LAMP tests γίνονται αποδεκτά. Μετά την άφιξη στη Γαλλία, οι επιβάτες θα πρέπει να απομονωθούν για επτά ημέρες. Για ταξίδια προς και από γαλλικά υπερπόντια εδάφη ενδεχομένως να ισχύουν και άλλοι κανονισμοί.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις και για το ποιες χώρες εξαιρούνται θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Air France www.airfrance.gr.

ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ COVID 19 ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

⚠️Επικοινωνήστε για το ραντεβού σας καλώντας στο 2310 224 224, +30 698 517 9999! Μητροπόλεως 50, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ή στο χώρο σας με τη βοήθεια της κινητής μας ομάδας για επισκέψεις κατ’ οίκον!